• HABERLER
  • ETKİNLİKLER
  • ÇAĞRILAR
  • E-BÜLTEN
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
  • HAKKIMIZDA
    • Teknoloji Transferi
    • Tarihçe
    • Yönetim Kurulu
    • Ekibimiz
    • Paydaşlarımız
    • Kurumsal Logolarımız
  • BİRİMLERİMİZ
    • Kurumsal İletişim
    • Üniversite Sanayi İşbirliği
    • FSMH ve Ticarileşme
    • Girişimcilik ve Şirketleşme
  • DESTEKLERİMİZ
    • Akademisyen ve Araştırmacı
    • Sanayicilere
    • Öğrencilere
    • Girişimcilere
  • TEKNOLOJİ PORTFÖYLERİ
    • Akademisyen Portföyü
    • Laboratuvar Kataloğu
    • Patent Portföyü
    • Girişimci Portföyü
    • Eğitim Kataloğu
  • BIGG ULUKOZA
  • ULUTEK PARTNERİM
  • BİZE ULAŞIN

AÇILAN TÜBİTAK ÇAĞRILARI

AÇILAN TÜBİTAK ÇAĞRILARI
09.05.2024

1004 PROGRAMI KAPSAMINDA İŞ BİRLİĞİ OLUŞTURMA MODÜLÜ FAALİYETE GEÇİYOR

 

1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programının program hakkındaki bilgileri, duyuruları, etkinlikleri ve desteklenen platformların bilgilerine erişim imkânı sağlayan 1004 Programına özel olarak tasarlanmış web sayfası 1004.tubitak.gov.tr adresinden 2 Nisan 2024 tarihi itibarıyla kullanıma açılmıştır.

 

1004- Mükemmeliyet Merkezi Destek Programında, araştırma ekosisteminin geliştirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin kolaylaştırılması amacıyla İş Birliği Oluşturma Modülü tasarlanmıştır.

 

İş birliği oluşturma modülü ile; 1004 platformlarına kurum eklemek isteyen yönetici kuruluşlar/yönetici kuruluş adayları platformlarına kurum eklemek için ilan verebilecek; herhangi bir platforma dahil olmak isteyen kurumlar ise bilgilerini bu modül aracılığıyla paylaşabileceklerdir.  Ayrıca, iş birliği modülü üzerinden sorgulama yapılabilecektir. İş birliği modülüne 1004 web sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Modül ile ilgili geri bildirimlerinizi 1004@tubitak.gov.tr adresi üzerinden iletebilirsiniz.

 

1707 SİPARİŞ AR-GE 2024 YILI İKİNCİ DÖNEM ÇAĞRILARI AÇILDI

1707 Sipariş Ar-Ge Programı, Müşteri Kuruluş’un gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan çözüm önerilerinin, KOBİ'ler tarafından Ar-Ge faaliyetlerine dönüştürülerek ticarileşebilir çıktılara ulaşılması hedefini benimsemektedir. TÜBİTAK ve Müşteri Kuruluş, bu önemli süreçte eş finansman yoluyla KOBİ'lerin gereksinim odaklı Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirmelerini sağlamaktadır.

KOBİ’ler müşterisi hazır yenilikçi ürün ve süreçler gerçekleştirmektedir. Sanayi kuruluşları arasında finansman riskinin paylaşılmasına ve fikri sinai haklar üzerinde anlaşılmasına zemin hazırlanmakta, proje yönetiminde görece daha deneyimli olan kuruluşların deneyimlerini KOBİ’lere aktarmasına imkân tanınmaktadır.

1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı kapsamında 2024 yılı için 3 farklı çağrı dönemi tanımlanmıştır:

 

Çağrı Açılış Tarihi

Çağrı Kapanış Tarihi

  1. Çağrı Dönemi (Tamamlandı)

19 Ocak 2024

04 Mart 2024

  1. Çağrı Dönemi (Açıldı)

1 Mayıs 2024

30 Haziran 2024

  1. Çağrı Dönemi

1 Ekim 2024

30 Kasım 2024

 

2. Çağrı döneminde aşağıdaki çağrılar açılmıştır:

  • 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı 2024-2 (1707 Sipariş Ar-Ge 2024-2)
  • 1707 BİGG Ortaklı Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı 2024-2 (1707 Sipariş Ar-Ge-b 2024-2)

 

Proje başvuruları TEYDEB Proje Değerlendirme İzleme Sistemi (PRODİS) üzerinden 01 Mayıs 2024 – 30 Haziran 2024 (saat 23:59) tarih aralığında alınacaktır.

 

1707 Sipariş Ar-Ge 2024 yılı 2. Çağrı Döneminde açılan çağrılar kapsamında

Yeşil Mutabakata Uyum Kapsamındaki Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konuları nda sunulan projelere değerlendirme aşamasında öncelik verilecektir.

 

Çağrılar hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

TRANSCAN-3 ERA-NET COFUND 2024 YILI ÇAĞRISI AÇILDI

 

TRANSCAN-3, translasyonel kanser araştırmalarını destekleyen bir ERA-NET Cofund projesidir. Projenin amacı, temel araştırmadan tedaviye translasyonel kanser araştırmalarını destekleyerek Avrupa çapında kanserin teşhis, tedavi ve bakımının kolaylaştırılmasıdır.

TRANSCAN-3 Projesi kapsamında 26 Nisan 2024 tarihinde açılan uluslararası ortak çağrı (JTC2024) başlığı “Combination therapies against cancer: new opportunities for translational research” olarak belirlenmiştir.

Çağrı; tümör direncini yenecek ve istenmeyen yan etkileri azaltarak, hastaya ait klinik çıktıları iyileştirecek kişiye özel kombinasyon tedavilerin (farklı tedavilerin birlikte kullanması) geliştirilmesi ve kanser tedavisi alanında yapılan laboratuvar çalışmalarının klinik uygulamaya dönüşmesini (bench to the bedside) hedeflemektedir. Faz 2 klinik araştırmalar çağrı kapsamı dışındadır.

Proje önerilerinin aşağıdaki hedeflerden yalnızca birisini kapsaması gerekmektedir.

Hedef 1: Yeni ilaç kombinasyon tedavilerinin test edilebileceği yeni tümör modellerinin geliştirilmesi Hedef 2: Yeni kombinasyon tedavilerinin test edilebilmesi için yüksek verimli ilaç kombinasyon tarama platformlarının dizayn edilmesi ve geliştirilmesi

Hedef 3: İlaç direncini yenmek için immunoterapi ve radyoterapi kombinasyon stratejilerinin kullanılması

TRANSCAN-3 Projesi 2024 Yılı Çağrısına ülkemizden yapılan başvurularda, Türkiye’de yerleşik kuruluşlar ve araştırmacılar TÜBİTAK-1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.

Çok ortaklı uluslararası konsorsiyumlar tarafından sunulacak proje önerilerinin destekleneceği TRANSCAN-3 JTC2024 Çağrısı iki aşamalı bir başvuru sürecine sahiptir. İlk aşama uluslararası proje başvuruları “https://ptoutline.eu/app/transcan2024” elektronik  sistemi üzerinden yapılacaktır ve başvurular 5 Temmuz 2024 tarihinde (12:00 CEST) sona erecektir. Bununla birlikte projede yer alan Türk kurum/kuruluşlar tarafından 1. aşama ulusal başvurunun “https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/” üzerinden 12 Temmuz 2024 tarihine kadar elektronik imzalı olarak yapılması gerekmektedir.

Çağrıya sunulacak proje önerileri için oluşturulan konsorsiyumun en az 3 farklı TRANSCAN-3 paydaşı ülkeden minimum 3, maksimum 6 proje ortağı (koordinatör dahil) içermesi gerekmektedir. Projede Türkiye, Macaristan, Letonya, Slovakya’dan ortak yer alıyorsa maksimum ortak sayısı 7’ye çıkarılabilir.

Çağrı dokümanı, başvuru kılavuzu, çağrı takvimi, çağrı kuralları ve 1. aşama başvuru dokümanı gibi önemli bilgilere çağrının uluslararası resmi internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Başvuru öncesinde Ulusal Başvuru Kuralları dokümanını dikkatlice incelemenizi tavsiye ediyoruz.  

Konsorsiyum kurmak amacıyla Ortak arama platformu’ndan da faydalanabilirsiniz.

İletişim:

Uluslararası Başvuru Kuralları hakkında bilgi için:

Doç. Dr. N. Selcan TÜRKER

selcan.turker@tubitak.gov.tr

0312 2981760

 

Ulusal Başvuru Kuralları hakkında bilgi için:

Dr. Kamil Öncü ŞEN

oncu.sen@tubitak.gov.tr

0312 2981809

 

ARDEB 1001 PROGRAMI KAPSAMINDA AÇILAN “SPOR ARAŞTIRMALARI ÖZEL ÇAĞRISI”NIN 2. AŞAMA BAŞVURU TARİHLERİ GÜNCELLENDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 9 Mart 2024 tarihinde açılmış olan “Spor Araştırmaları Özel Çağrısı”nın 1. aşama değerlendirme takvimi revize edilerek kısaltılmış ve 2. aşama başvuru takvimi öne alınmıştır.

 

1. aşama değerlendirme sonuçlarının ilan edilme tarihi 24 Mayıs 2024 olarak belirlenmiş ve 2. aşama başvurusuna hak kazanan proje önerilerinin çevrim içi başvurusunun tamamlanması için son tarih 8 Temmuz 2024 saat 23.59, çevrim içi başvurusu tamamlanmış olan projelerin elektronik imza işlemleri için son tarih ise 11 Temmuz 2024 saat 23.59 olarak güncellenmiştir. 2. aşama başvurusuna hak kazanacak proje önerileri için çevrim içi başvuru onayı ve elektronik imza sürecinin belirtilen tarihlere kadar tamamlanmasını önemle rica ederiz.

 

Çağrıya ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

 

Başvuru için: https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/

 

TÜBİTAK – NITRA (SIRBİSTAN) İKİLİ İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Sırbistan Cumhuriyeti Bilim, Teknolojik Gelişme ve Yenilik Bakanlığı (NITRA) arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İş Birliği Protokolü çerçevesinde açılan ikili iş birliği seyahat desteği çağrısı kapsamında aşağıdaki projelerin desteklenmesine karar verilmiştir:

Türkiye’deki Proje Yürütücüsü ve Kuruluşu

Sırbistan’daki Proje Yürütücüsü ve Kuruluşu

Proje Başlığı

Doç Dr. İlknur Eruçar Fındıkçı

Özyeğin Üniversitesi

Dr. Aleksandra Bondžić

Sırbistan Cumhuriyeti Ulusal Enstitüsü

Tetrahidroizokinolin tabanlı asetilkolinesteraz inhibitörleri için taşıyıcı olarak Mof bileşikleri: Alzheimer hastalığının tedavisi için geliştirilmiş çözüm

Prof. Dr. Gonca Çakmak

Gazi Üniversitesi

Doç. Dr. Marijana Čurćić

Belgrad Üniversitesi

İnsan sağlığı risk değerlendirmesi ve içme suyunda orta düzeyde arsenik maruziyeti için etkin risk iletişimi: Türkiye ve Sırbistan risk önleme perspektifi

Doç. Dr. Orhan Özgür Aybar

Piri Reis Üniversitesi

Prof. Dr. Igor Franović

Sırbistan Cumhuriyeti Ulusal Enstitüsü

Astrositlerle etkileşim halindeki nöronal popülasyonlarda anahtarlama dinamikleri

Prof. Dr. Yasin Demirbaş

Kırıkkale Üniversitesi

Dr. Milomir Stefanović

Novi Sad Üniversitesi

Balkanlar ve Anadolu’dan yaban domuzları ve evcil domuzlar arasındaki hibridizasyon modellerinin genom çapında analizi - adaptif introgresyon ve hibritlerin güvenilir tespiti için azaltılmış bir SNP panelinin geliştirilmesi

Prof. Dr. Ferda Arı

Bursa Uludağ Üniversitesi

Dr. Nenad Jankovıć

Kragujevac Üniversitesi

Seçilmiş Biginelli hibritlerinin ve nanokompozitlerinin sentezi, karakterizasyonu ve antikanser potansiyeli

Doç. Dr. Kubilay Yıldırım

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Dr. Aleksandra Radanović

Novi Sad Üniversitesi

Ayçiçeğinde (helianthus annuus) mantar hastalıklarına karşı CRISPR aracılı direncin geliştirilmesi

Dr. Alexey Yanchukov

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

Dr. Vida Jojić

Sırbistan Cumhuriyeti Ulusal Enstitüsü

Üç boyutlu geometrik morfometri kullanarak nannospalax Sp'de morfolojik ve kromozomal evrim arasındaki ilişkinin izlenmesi

Dr. Leyla Nesrin Kahyaoğlu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Dr. Vuk Filipović

Sırbistan Cumhuriyeti Ulusal Enstitüsü

Aktif gıda ambalajı için selüloz nanokristalleri takviyeli PHBV/PVA koaksiyel elektro eğrilmiş nanofiberler

Prof. Dr. Nihan Çelebi Ölçüm

Yeditepe Üniversitesi

Dr. Jelena Milovanović

Sırbistan Cumhuriyeti Ulusal Enstitüsü

Daha verimli biyoteknolojik uygulamalar için polihidroksiyalkanoat biyoplastikleri depolimerize edici enzimlerin geliştirilmesi

Prof. Dr. Ayşe Zehra Aroğuz

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa

Dr. Vesna Teofilović

Novi Sad Üniversitesi

Sürdürülebilir bitki üretimi amaçlı gübrelerin kontrollü salımı için gelişmiş ve biyobozunur hidrojellerin geliştirilmesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHİPS ORTAK GİRİŞİMİ 2024 YILI ÇAĞRISI ULUSAL SÜREÇ DOKÜMANI YAYINLANDI

Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenen Ortak Girişimler'den biri olan Key Digital Technologies (KDT) Ortak Girişimi yeni adıyla ve genişletilmiş kapsamıyla Chips Ortak Girişimi olarak devam etmektedir. Chips Ortak Girişimi Avrupa yarı iletken teknolojisi ekosistemindeki araştırma, geliştirme ve imalat kapasitesini destekleyen bir kamu-özel ortaklığı olma özelliğini taşımakta olup KDT Ortak Girişimi’nin elektronik bileşenler ve sistemler hakkında devam eden faaliyetlerini aynı şekilde desteklemeyi sürdürmektedir. KDT Ortak Girişimi ile desteklenmesi amaçlanan çalışmalar, Chips Ortak Girişimi altında “Avrupa için Çip Girişimi-Chips for Europe Initiative” kapsamında olmayan aktiviteler olarak geçmekte ve “Non-Initiative” olarak kodlanmaktadır.

 

Çağrı Kapsamı:

 

Chips Ortak Girişimi kapsamında KDT çağrılarının aynı şekilde devam edeceği “Non-Initiative” kısmına ait 2024 yılındaki ilk üç çağrı aynı anda açılmıştır:

  • İnovasyon Aksiyonu (Innovation Action, IA) için ilk çağrı 1 genel konu (bottom-up) ile 2 odak konudan oluşacak ve 2 aşamada gerçekleştirilecektir.
  • Araştırma ve İnovasyon Aksiyonu (Research and Innovation Action, RIA) için ikinci çağrı 1 genel konu (bottom-up) ile 1 odak konudan oluşacak ve 2 aşamada gerçekleştirilecektir.
  • Üçüncü çağrı, ulusal katkı olmadan ancak Güney Kore (ROK) ile işbirliği içinde tek aşamalı çağrı olarak uygulanacak Araştırma ve İnovasyon Aksiyonu (RIA) için bir konuyu içerecektir.

 

  1. HORIZON-Chips 2024-1-IA
  • HORIZON-Chips 2024-1-IA-T1 “Genel”
  • HORIZON-Chips 2024-1-IA-T2 “Yazılım Tanımlı Aracı (SDV) destekleyen Yüksek Performanslı RISC-V Otomotiv İşlemcileri”
  • HORIZON-Chips 2024-1-IA-T3 “Geleceğin Yazılım Tanımlı Aracı için Hizmet Odaklı Çerçeve”

 

  1. HORIZON-Chips 2024-2-RIA
  • HORIZON-Chips 2024-2-RIA-T1 “Genel”
  • HORIZON-Chips 2024-2-RIA-T2 “Sürdürülebilir ve daha yeşil üretim”

 

  1. HORIZON- Chips 2024-3-RIA
  • HORIZON- Chips 2024-3-RIA “Gelecekteki yarı iletken bileşenler ve sistemler için Heterojen entegrasyon ve nöromorfik bilgi işlem teknolojileri konusunda Kore ile ortak çağrı”

 

İlk iki aksiyon türündeki çağrıların ilk genel konuları aşağıda listelendiği üzere Stratejik Araştırma ve İnovasyon Gündemi (Strategic Research and Innovation Agenda) SRIA’nin tüm bölümlerini hedef alır ve ortaklıkların büyümesini destekleyerek endüstriyel rekabet gücünün güçlendirilmesini amaçlamaktadır. RIA ve IA çağrıları odaklandıkları teknoloji olgunluk 

seviyeleri ve dolayısıyla geri ödeme oranlarına göre esasen farklılık göstermektedirler. Seçilen projeler, büyük işletmelerin, KOBİ'lerin ve akademinin karma katılımıyla sanayi arasında yüksek etkili, Avrupa çapında işbirliğini göstermelidir. Beklenen çıktılar, pilot hatlar, büyük ölçekli göstericiler, açık platformlar, yenilikçi ürün geliştirmeleridir. Ayrıca, açılacak olan odak konulardaki geri ödeme oranları aynı aksiyon türündeki genel başlıktan farklılık göstermektedir.

 

RIA ve IA aksiyon türlerindeki çağrıların genel konu başlıkları aşağıdan yukarıya programlamanın bir parçasıdır. Bu kapsamda aşağıda belirtilen 14 araştırma alanında Ar-Ge ve yenilik projelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir; (1)Proses teknolojisi, ekipman, malzeme ve imalat, (2)Bileşenler, modüller ve sistem entegrasyonu, (3)Gömülü yazılım ve ötesi, (4)Sistemler Sistemi (SoS), (5)Yapay zekâ, uç bilgi işlem ve gelişmiş kontrol, (6)Bağlanırlık, (7)Mimari ve tasarım: yöntemler ve araçlar, (8)Kalite, güvenilirlik ve siber güvenlik, (9)Ulaşım, (10)Enerji, (11)Dijital Endüstri, (12)Sağlık ve refah, (13)Tarımsal gıda ve doğal kaynaklar, (14)Dijital Toplum.

 

Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun en az 3 farklı ülkeden 3 farklı kurumdan oluşması gerekmektedir. Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde, uluslararası çağrı başvuru koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır. Çağrı hakkında daha detaylı bilgiye https://www.chips-ju.europa.eu/noninitiative/ adresinden ulaşılabilir.

 

Çağrı sekretaryasına iletilecek uluslararası proje başvurularının yanı sıra projelerde Türkiye’den yer alacak araştırmacılar tarafından TÜBİTAK’a ulusal proje başvurusu yapılması zorunludur. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olduğundan, başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Ulusal başvuru kurallarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Çağrı Takvimi

 

Aşama

Tarih

1. Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci

 

1. aşama uluslararası proje önerilerin “Funding and Tenders Portal” üzerinden sunulması için son tarih (Konsorsiyum adına Koordinatör tarafından yapılacaktır.)

14.05.2024

(17:00, CET)

TÜBİTAK PBS üzerinden

(https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. aşama ulusal başvurunun onaylanması için son tarih

 

21.05.2024

(TSİ: 23.59)

TÜBİTAK PBS üzerinden

(https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. Aşama ulusal başvurunun elektronik olarak imzalanması için son tarih

27.05.2024

(TSİ: 23.59)

1. aşama başvuru değerlendirme sonuçlarının Çağrı Sekretaryası tarafından açıklanması ve 2. aşamaya geçmeyi hak eden proje başvuruları için davet mektubu gönderilmesi

 

Temmuz 2024

 

2. Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci

 

2. aşama uluslararası başvuru için son tarih

17.09.2024

(17:00, CET)

Ortak Çağrı Sekretaryası tarafından desteklenmesine karar verilen projelerin belirlenmesi ve ilan edilmesi

Aralık 2024

2. aşama uluslararası değerlendirme sonuçları olumlu olan projeler için TÜBİTAK PBS üzerinden

(https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 2. aşama ulusal başvuru

TÜBİTAK tarafından

duyurulacaktır.*

 

Projelerin başlaması

Projelerin başlama tarihi

Şubat 2025

 

  • Tüm ortakların temsil edildiği uluslararası çağrının Yürütme Kurulu’nun takvimde değişiklik yapma hakkı saklıdır. Aynı şekilde TÜBİTAK tarafından ulusal başvuru tarihlerinde değişiklik yapılabilir.

* Uluslararası programın/projenin yürütülmesinden sorumlu TÜBİTAK Birimi tarafından belirlenecek detaylı ulusal başvuru son tarihi proje yürütücülerine bildirilecektir.

 

İlgili Kişiler:

Uluslararası Başvuru Koşulları hakkında bilgi için:

Dr. Özlem GEZİCİ KOÇ /  Hasan Burak TİFTİK

UİDB – AB Çerçeve Programları Müdürlüğü

E-posta: ncpdis@tubitak.gov.tr

 

Ulusal Başvuru Koşulları ve 1071 Programı hakkında bilgi için:

Tayyip KÖSOĞLU

ARDEB Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)

E-posta: tayyip.kosoglu@tubitak.gov.tr

 

BİLİM VE TOPLUM 4004 - 4005 DESTEK PROGRAMLARI ÇAĞRILARI SONUÇLANDI

Bilim ve teknoloji farkındalığını uygulamalı etkinliklerle ülkemizin dört bir yanına taşıyoruz.

Bilimsel konu, kavram ve süreçleri hedef kitlenin gözlem ve uygulamalarla deneyimlemesine imkân veren ve bu yıl eklenen “İklim Değişikliği, Doğal Afetler ve Afet Yönetimi, Yapay Zekâ ve Uygulamaları, Havacılık ve Uzay” tematik çağrı alanlarından da başvuru yapılabilen 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 125 proje destek almaya hak kazandı. Desteklenen projeler için tıklayınız.

Öğretmenlere ve akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlayan 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında 45 proje destek almaya hak kazandı. Desteklenen projeler için tıklayınız.

Destek almaya hak kazanan projelerle ilgili detaylı bilgilere ulaşılabilmesi ve proje yürütücülerinin proje ile ilgili duyuru ve başvuru süreçlerini yürütebilmesi için TÜBİTAK tarafından Bilim Toplum Projeleri Portalı hazırlanmıştır. Bilim Toplum Projeleri Portalının tanıtımı ve kullanımı ile ilgili duyurular önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

 

ARDEB TARAFINDAN AÇILAN METABOLİK/NÖRODEJENERATİF/NÖROGELİŞİMSEL BOZUKLUKLAR VE KRONİK AĞRI YÖNETİMİNDE GETAT UYGULAMALARI ÇAĞRISININ 1. AŞAMA DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

“1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” ve "1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” kapsamında açılan Metabolik/Nörodejeneratif/Nörogelişimsel Bozukluklar ve Kronik Ağrı Yönetiminde GETAT Uygulamaları Çağrısı kapsamında sunulan proje önerileri için değerlendirme tamamlanmıştır.

 

Söz konusu proje önerilerinin değerlendirme sonuçlarına ilişkin bilgilendirme proje yürütücülerine e-posta ile yapılacaktır. 

 

İkinci aşama çevrim içi başvuruları için son tarih 31 Mayıs 2024, söz konusu projelerin e-imza sürecinin tamamlanması için son tarih ise 4 Haziran 2024 olarak belirlenmiştir.

 

 

Yazıyı Paylaş

Bize Ulaşın

  • Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
  • butto@uludag.edu.tr, info@bursauludagtto.com
  • +90 224 280 85 70

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
E-Posta: butto@uludag.edu.tr | E-Posta:info@bursauludagtto.com | Tel: 0224 280 85 70| Fax: 0224 280 85 71

© 2020 | Tüm hakları Saklıdır. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Tic. ve San. A.Ş.