• HABERLER
  • ETKİNLİKLER
  • ÇAĞRILAR
  • E-BÜLTEN
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
  • HAKKIMIZDA
    • Teknoloji Transferi
    • Tarihçe
    • Yönetim Kurulu
    • Ekibimiz
    • Paydaşlarımız
    • Kurumsal Logolarımız
  • BİRİMLERİMİZ
    • Kurumsal İletişim
    • Üniversite Sanayi İşbirliği
    • FSMH ve Ticarileşme
    • Girişimcilik ve Şirketleşme
  • DESTEKLERİMİZ
    • Akademisyen ve Araştırmacı
    • Sanayicilere
    • Öğrencilere
    • Girişimcilere
  • TEKNOLOJİ PORTFÖYLERİ
    • Akademisyen Portföyü
    • Laboratuvar Kataloğu
    • Patent Portföyü
    • Girişimci Portföyü
    • Eğitim Kataloğu
  • BIGG ULUKOZA
  • ULUTEK PARTNERİM
  • BİZE ULAŞIN

AÇILAN TÜBİTAK ÇAĞRILARI

AÇILAN TÜBİTAK ÇAĞRILARI
12.12.2024

PRIMA PROGRAMI 2024 YILI BÖLÜM 1 ÇAĞRISININ SONUÇLARI AÇIKLANDI!

PRIMA Programı 2024 Yılı Bölüm 1 Çağrısı sonucunda desteklenecek 6 projenin 4’ünde Ülkemiz araştırmacıları da yer alarak toplam 1,4 Milyon Avro hibe almaya hak kazandı.

Akdeniz’de tarım sistemleri, tarım-gıda zinciri, su yönetimi temalarında projeler destekleyen PRIMA Programı’nın 2024 Bölüm 1 (Section 1) çağrısı sonuçlandı. 

Ufuk2020 Programı’ndan PRIMA’ya tahsis edilen fonlar ile desteklenecek 2024 Bölüm 1 çağrıları kapsamında toplamda 6 proje desteklenmeye uygun bulundu. Çağrı kapsamında ülkemiz araştırmacıları desteklenecek 4 proje kapsamında, toplam 1,4 Milyon Avro hibe almaya hak kazandı.

PRIMA Programı 2024 Bölüm 1 Çağrısı alanlarından desteklenecek projelerin listelerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

PRIMA Desteklenmesine Karar Verilen Projeler

Belge

Su Yönetimi

Tarım Sistemleri

Tarım Gıda Değer Zinciri

 

1832 SANAYİDE YEŞİL DÖNÜŞÜM 2024-3 ÇAĞRISI AÇILDI

1832-2024-3 çağrısı için başvurular alınmaya başladı.

Koordinatörlüğünü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında özel sektörün yeşil dönüşüme yönelik ürün veya süreç geliştirme faaliyetleri TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenmektedir. Bu amaçla hayata geçirilen 1801 kodlu Sanayi Ar-Ge Projeleri İçin Geri Ödemeli ve Hibe Destek Programı kapsamında 1832 kodlu Sanayide Yeşil Dönüşüm programının yeni 02.12.2024 itibari ile açılmış olup, başvurular 31.01.2025 tarihinde kadar alınacaktır.

Bu çağrı kapsamında firmaların yeşil dönüşüm faaliyetlerine yönelik daha önce yapılan Ar-Ge çalışmaları ile elde edilmiş olan prototiplerin ticarileşme öncesi faaliyetleri desteklenecektir. Söz konusu çalışmalar daha önce TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenmiş Ar-Ge projelerinin devamı niteliğinde olabilecektir. KOSGEB ya da diğer ulusal ya da uluslararası fonlar ve firmaların öz kaynakları ile yürütmüş olduğu, henüz ticarileşmemiş Ar-Ge çalışmaları da çağrı kapsamındadır. Çağrıya KOBİ ve büyük ölçekli kuruluşların başvuruları mümkün olup, ortaklı başvuru da yapılabilecektir. THS 5-9 aralığını kapsayan prototip geliştirme ya da iyileştirme, validasyon ve sertifikasyon testleri, yerinde uygulama, ölçeklendirme, demonstrasyon ve saha denemeleri çalışmaları çağrı kapsamındadır. Destek süresi en fazla 24 ay, proje bütçesi üst limiti mikro/küçük ölçekli firmalar için 8.500.000 TL, orta ölçekli firmalar için 13.000.000 TL, büyük ölçekli firmalar için 25.000.000 TL’dir. Çağrı kapsamında sermaye şirketlerine en fazla %50’si geri ödenmek üzere faizsiz geri ödemeli destek sağlanacaktır. Destek oranı sırasıyla büyük ölçekli şirketler için %70, KOBİ’ler için %80, deprem bölgesindeki KOBİ’ler için %90’dır.Geri ödenecek desteğin bir kısmı hibe desteğine dönüştürülebilecektir. Kullanılacak desteğin geri ödemesi proje bittikten 1 yıl sonra başlayacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız. 

Çağrıya TEYDEB Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi - PRODİS üzerinden elektronik olarak başvuru yapılabilmektedir.

1832 2024-3

 

TÜBİTAK – KATAR ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YENİLİK KURUMU (QRDI) İKİLİ İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

TÜBİTAK ve QRDI tarafından açılan ortak proje çağrısı kapsamında 5 projenin desteklenmesinde karar verilmiştir.

TÜBİTAK ile QRDI arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, “Dijital ve Uzay Teknolojileriyle Şekillenen Akıllı Şehirler” konusunda açılan ortak proje çağrısı kapsamında desteklenmesine karar verilen proje listesi aşağıda paylaşılmaktadır.

Türkiye’deki Yürütücü Kuruluşlar Katar’daki Yürütücü Kuruluşlar Proje Adı

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SAN. A.Ş.

BİTNET BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

ERGÜNLER İNŞAAT PETROL ÜRÜNLERİ OTOMOTİV TEKSTİL MADENCİLİK SU ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

KATAR ÜNİVERSİTESİ

DOHA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

KATAR İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

AKILLI ŞEHİRLERDE E-MOBİLİTE İÇİN GÜVENLİ, EMNİYETLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR OTONOM AKILLI BAĞLANTILI ARAÇ ÇÖZÜMÜ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

(Prof. Dr. Nevzat KONAR)

VESTEL ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.

BİORLD KİMYA DANIŞMANLIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

(Doç. Dr. Ömer Said TOKER)

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

(Prof. Dr. İbrahim PALABIYIK)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

(Doç. Dr. İlyas ATALAR)

KATAR ÜNİVERSİTESİ

KATAR ÜNİVERSİTESİ, TARIM ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR KAYNAK OLARAK MİKROALG PROTEİNLERİNİN MODİFİKASYONU: AKILLI PBR YETİŞTİRME YÖNTEMLERİ VE SİMÜLE EDİLMİŞ DOHA DENİZ SUYU KOŞULLARININ KULLANILMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

(Dr. Öğr. Üyesi Murat Ergenokon SELÇUK)

MAG MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ VE TİC. LTD.ŞTİ.

ORYX EVRENSEL KOLEJ

MWANİ KATAR

AKILLI ÇÖZÜMLER UYGULANARAK PASİF TARAFI TAKVİYELİ RIHTIM DUVARLARININ OPTİMİZASYONU

SİMOVATE BİLİŞİM ANONİM ŞİRKETİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

(Dr. Öğr. Üyesi Kutluk Bilge ARIKAN)

TED ÜNİVERSİTESİ

(Prof. Dr. Gökçe Nur YILMAZ)

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

(Prof. Dr. Murat ZİNNUROĞLU)

KATAR ÜNİVERSİTESİ

HAMAD SAĞLIK GRUBU

HYDROTHERABOTS: FİZİKSEL REHABİLİTASYON İÇİN ROBOTS, AI VE VR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANAN HYDROTHERAPY

NARDAN GÜÇ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

C TECH BİLİŞİM TEKN. SAN. VE TİC. A.Ş.

 

HAMAD BİN KHALİFA ÜNİVERSİTESİ (HBKU)

SAVUNMA BAKANLIĞI

YENİ NESİL ELEKTRİKLİ SÜRÜCÜ TABANLI VE MEO UYDULARI İLE ENTEGRELİ HAREKETLİ ANTEN SİSTEMLİ SATCOM

 

KOBİ’LERİMİZE ALMANYA, AVUSTURYA, BELÇİKA, BREZİLYA, ÇEKYA, LÜKSEMBURG’DA YER ALAN KOBİ’LER İLE İKİLİ VE ÇOKLU İŞ BİRLİĞİ İMKÂNI!

IRA-SME 35. çağrısı; Almanya, Belçika (Flaman ve Valon Bölgeleri), Brezilya, Çekya ve Lüksemburg’da yer alan KOBİ’ler ile ikili ve çok taraflı işbirliğine olanak tanımaktadır.

IRA-SME (International Research Activities by Small and Medium-sized Enterprises) Ağının 35. çağrısı ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin  (KOBİ) dâhil olduğu uluslararası araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

26 Mart 2025 tarihine kadar açık kalacak olan çağrı ile  Almanya, Avusturya, Belçika (Flaman ve Valon Bölgeleri), Brezilya, Çekya ve Lüksemburg’da yer alan KOBİ’ler ile ikili ve çok taraflı işbirliğine olanak tanınmaktadır.

Çağrıya ülkemizden yapılacak başvurularda sanayi-akademi işbirliği önerilmekle birlikte çağrı ortağı en az 2 ülkenin yer aldığı KOBİ-KOBİ işbirliği projeleri desteklenebilecektir.

Uluslararası çağrı metnine www.ira-sme.net web sitesinden, ulusal kurallara ilişkin bilgilere ise aşağıdaki dokümandan ulaşılmaktadır.

IRA-SME Çağrı Dokümanı

IRA-SME

 

4008-ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE YÖNELİK KAPSAYICI TOPLUM UYGULAMALARI DESTEK PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRISI AÇILDI

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) tarafından yürütülen 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destek Programı çağrı başvuruları açılmıştır.

2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destek programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir.

Bu kapsamda 2022 yılında açılan programımız ile özel gereksinimli bireylerde farkındalık oluşturmak, bu bireylere, eğitim ve bağımsız yaşam konularında destek sağlanarak toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmak ve bu bireylere yönelik bilimsel uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamak hedeflenmektedir.

2024 yılı çağrı dönemi kapsamında gerçekleştirilen yeniliklerden bazıları:

  • Çağrı kapsamında güncellemeler yapıldı.

  • Proje yürütücüsü olma koşullarında güncellemeler yapıldı. 

  • Destek miktarları ve kapsamında güncellemeler yapıldı.

  • Katılımcılarının tamamı sadece özel gereksinimli bireylerden oluşan proje önerilerine +1 (bir) ek puan ilave edilmesine yönelik uygulamaya devam edildi. 

  • Başvuru sırasında uygulanan görev alma ölçütlerinde düzenleme yapıldı. Bir kişi aynı çağrı döneminde Destek Programları Müdürlüğü bünyesindeki destek programlarından 4004, 4005 ve 4007 Programlarına başvuru yaparken 4008 Programına da başvuru yapabilir. 

Programa başvurular; 

  • http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

  • 10 Ocak 2025 (Saat 17:30) tarihine kadar alınacaktır.

Başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için aşağıda yer alan program sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

  • 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı (https://tubitak.gov.tr/4008)

Başvuru süreci ve programlar ile ilgili sorularınız için bt4008@tubitak.gov.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

 

4004-DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI 18. DÖNEM VE 4005-YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI 12. DÖNEM DESTEK PROGRAMLARI ÇAĞRILARININ BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI, 13 ARALIK 2024!

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) tarafından yürütülen 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları ve 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destek Programları çağrılarının başvuru süreleri uzatılmıştır.

2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destek programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir. Bu kapsamda toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilmesini amaçlayan Bilim ve Toplum Destek Programları çağrılarının başvuru süreleri uzatılmıştır.

Programa başvurular http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden çevrim içi olarak alınmakta olup başvuruların tamamlanması için son tarih 13 Aralık 2024 (17.30) olarak belirlenmiştir.

Başvuru süreci ve programlar ile ilgili sorularınız için bt4004@tubitak.gov.tr ve bt4005@tubitak.gov.tr e-posta adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

Yazıyı Paylaş

Bize Ulaşın

  • Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
  • butto@uludag.edu.tr, info@bursauludagtto.com
  • +90 224 280 85 70

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
E-Posta: butto@uludag.edu.tr | E-Posta:info@bursauludagtto.com | Tel: 0224 280 85 70| Fax: 0224 280 85 71

© 2020 | Tüm hakları Saklıdır. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Tic. ve San. A.Ş.