• HABERLER
  • ETKİNLİKLER
  • ÇAĞRILAR
  • E-BÜLTEN
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
  • HAKKIMIZDA
    • Teknoloji Transferi
    • Tarihçe
    • Yönetim Kurulu
    • Ekibimiz
    • Paydaşlarımız
    • Kurumsal Logolarımız
  • BİRİMLERİMİZ
    • Kurumsal İletişim
    • Üniversite Sanayi İşbirliği
    • FSMH ve Ticarileşme
    • Girişimcilik ve Şirketleşme
  • DESTEKLERİMİZ
    • Akademisyen ve Araştırmacı
    • Sanayicilere
    • Öğrencilere
    • Girişimcilere
  • TEKNOLOJİ PORTFÖYLERİ
    • Akademisyen Portföyü
    • Laboratuvar Kataloğu
    • Patent Portföyü
    • Girişimci Portföyü
    • Eğitim Kataloğu
  • BIGG ULUKOZA
  • ULUTEK PARTNERİM
  • BİZE ULAŞIN

AÇILAN UFUK AVRUPA ÇAĞRILARI

AÇILAN UFUK AVRUPA ÇAĞRILARI
08.08.2024

WOMEN TECHEU 2. ÇAĞRISI AÇILDI! SON BAŞVURU: 30 EYLÜL 2024

Women TechEU, Avrupa'da yerleşik derin teknoloji girişim şirketlerine liderlik eden kadınları desteklemek üzere başlatılmış iki yıllık bir Ufuk Avrupa projesidir. İki yıl boyunca, Women TechEU konsorsiyumu tarafından toplam dört çağrı açılacak olup, ikinci çağrı döneminde de 40 kadın girişimci, başta her biri 75.000 € değerinde hibe almak üzere bire bir mentorluk ve eğitim içeren 6 aylık kişiselleştirilmiş bir iş geliştirme programı faydalanıcısı olabilecektir.

Women TechEU kapsamında açılan ikinci çağrıya 30 Eylül 2024 tarihine dek başvuru yapabilir, şartlar ve dikkat edilmesi gereken noktalar ile ilgili daha detaylı bilgi almak üzere projenin resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Önemli Bağlantılar

Women Tech EU Yönergeleri

Başvuruya Yönelik Destekleyici Belgeler

Women Tech EU Sıkça Sorulan Sorular

 

TÜRKİYE - BİRLEŞİK KRALLIK ORTAKLIĞINDA ISPF ARAŞTIRMA KAPASİTESİ GELİŞTİRME PROGRAMI ÇAĞRISI BAŞVURULARA AÇILDI, 6 EKİM 2024

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik olarak TÜBİTAK ve British Council iş birliğinde yürütülen Araştırma Kapasitesi Geliştirme Programı (Research Empowerment Programme) çağrısı başvurulara açıldı. Program kapsamında iki ülkenin araştırma ve yenilik ekosisteminin gelişmesine hizmet eden, araştırma kapasitelerini güçlendiren ve bilgi alışverişini teşvik eden ortaklıkların desteklenmesi planlanmaktadır.

Türkiye ve Birleşik Krallık’taki üniversite ve araştırma merkezlerinin başvurabildiği program kapsamında Ar-Ge çalışanlarına yönelik eğitimler, teknoloji transfer ofislerinin kapasite gelişimine yönelik faaliyetler, ISPF öncelikli alanlarıyla ilgili bilgi ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımı, bilim ve araştırmada toplumsal cinsiyet eşitsizliğini konu alan girişimler gibi faaliyetler desteklenecektir. 

Hibe miktarı: Proje başına en fazla 80.000 £ 

Hibe süresi: 12-18 ay

Son başvuru tarihi 06 Ekim 2024 olan söz konusu program hakkında detaylı bilgiye aşağıda yer alan rehber dokümandan ve buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuruların Birleşik Krallık’taki yürütücüler tarafından Türkiye’deki yürütücü ile ortaklık halinde British Council web sayfası üzerinden yapılması gerekmektedir. TÜBİTAK başvuru sistemi üzerinden başvuru yapılmayacaktır.

Çağrıyla ilgili sorularınız için berrak.yildirimcelik@britishcouncil.org ve sule.sarper@tubitak.gov.tr e-posta adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Başvuru Rehberi

 

YENİLİKÇİ SAĞLIK GİRİŞİMİ (IHI)- SJÖGREN SENDROMLU HASTALARDA YENİ KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TEDAVİ ŞANSI- NECESSITY PROJESİ

Değerli Araştırmacılar,

Avrupa Birliği ve Avrupa İlaç Endüstrisi arasındaki bir kamu-özel sektör ortaklığı olan Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) tarafından desteklenen NECESSITY Projesi ile Sjögren sendromlu hastaların üç alt gruba ayrılarak, daha etkili ve kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinden faydalanabilmeleri amaçlanmaktadır. 

Sjögren Hastalığı, otoimmün bir hastalık olup, özellikle tükürük ve gözyaşı bezlerini etkilemektedir. Hastalık vakalarında on kişiden dokuzunu kadınlar oluşturmaktadır. Hastalık semptomları değişkenlik göstermekle beraber, bazı hastalarda sadece kuruluk, ağrı, halsizlik gibi belirtilerle yaşam kalitesi etkilenirken, hastaların %5-10’unda lenfoma gibi maligniteler görülebilmektedir. Bugüne kadar bu hastalığa karşı spesifik bir tedavi geliştirilememiştir. Tedavi yaklaşımı genel olarak diğer otoimmün hastalıklarda etkinliği bilinen ilaçların kullanılmasına dayanmaktadır. 

NECESSITY Projesi ile artrit ve lupus gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlarla Avrupa genelinde farklı merkezlerde geniş kapsamlı bir klinik araştırma yürütülmektedir. Bilimsel araştırmalar sonucunda farklı tedavi seçeneklerinden daha etkin şekilde faydalanabilecek olan hastaların kategorize edilebilmesi ve kişiselleştirilmiş tıp yaklaşımıyla hastalığın daha etkin bir şekilde kontrol edilmesi hedeflenmektedir.

Projenin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin resmi internet sayfasını ve CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz. 

Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi

 

KENTSEL GEÇİŞLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE YÖNLENDİRME ORTAKLIĞI (DRİVİNG URBAN TRANSİTİONS-DUT) 2024 ÇAĞRILARI TASLAK DÖKÜMANI YAYIMLANDI

Ufuk Avrupa Programı kapsamında oluşturulan Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions)’nın 2024 yılı çağrısı (DUT 2024 Çağrısı) ile şehirlerin daha sürdürülebilir bir ekonomiye ve işlevselliğe geçişlerine yardımcı olmak için kentsel zorlukları ele alan çok ortaklı, uluslararası araştırma ve/veya yenilik projeleri desteklenecektir. “DUT 2024 Çağrısı” kapsamında desteklenecek projeler, uluslararası bir hakem kurulu tarafından değerlendirildikten sonra, ülkelerin ulusal fonlama kuruluşları tarafından finanse edilecektir. Stratejik kentsel araştırmadan, uygulamalı kentsel araştırmaya ya da kentsel yeniliklerin uygulamasına kadar çeşitli faaliyetleri destekleyecek çağrılar disiplinler arası çalışmalara açıktır.

DUT 2024 Çalışma Programı taslak olarak yayınlanmış olup, linkten incelenebilecektir. Çağrı içeriklerinin yanısıra, katılımcı ülkeler, başvuru koşulları, fonlanma kriterleri vb detay içerikleri dökümanda mevcuttur. 

 

Çağrılar iki aşamalı uluslararası ve ulusal değerlendirme süreci ile çok ortaklı konsorsiyumlardan başvuru kabul etmektedir.

 

İlk aşama (ön proje)  başvuruları 2 Eylül 2024’te açılacaktır. İlk aşama uluslararası proje başvuruları için son tarih 14 Kasım 2024 13:00 (CET)’tir.

 Detaylı ve güncel bilgileri çağrı sayfasından takip edebilirsiniz.

 

Çağrı Konuları

Ortaklık çağrılarını “Geçiş Yolları (Transition Pathways-TP)” adı verilen üç temada gruplandırılmıştır: 

  1. 15 dakikalık Şehirler Geçiş Yolu (15mC) 15-Minute Cities Transition Pathway,

15mC topic 1 – Advancing urban mobility: innovations for inclusive and youth-centric mobility systems​

15mC topic 2 – Reconsidering urban mobility systems: towards system innovation and proximity policies for sustainable city regions​

15mC topic 3 – Evidence for the urban mobility transition: data and indicators for effective decision-making​

  1. Pozitif Enerji Bölgeleri Geçiş Yolu (PED) Positive Energy Districts Transition Pathway,

PED topic 1 – Local PEDs in a multi-level perspective

PED topic 2 – Towards the climate-neutral city: PEDs, system integration and urban strategies

PED topic 3 – Managing the urban energy transition: data management and decision support systems

  1. Döngüsel Kent Ekonomileri Geçiş Yolu (CUE) Circular Urban Regenerative Economies Transition Pathway

CUE topic 1 – Creating a new paradigm for urban water cycles​

CUE topic 2 – Circular models for regenerating, repurposing, protecting and conserving urban space for biodiversity​

CUE topic 3 – Multi-city strategies for circular urban economy monitoring and management

Çağrı içerikleri ile ilgili detaylara linkten de ulaşabilirsiniz. Doküman güncellenebilecek olup çağrı sayfasının düzenli kontrol edilmesi önerilmektedir. 

 

Önemli Dökümanlar

  1. 2024 Yılı DUT Uluslararası Çağrı Metni ve Başvuru Kuralları (Ülkelerin fonlama kriterlerini de içerir) : DUT Call 2024 Call Text (draft)

  2. 2024 Yılı DUT Ulusal Başvuru Kuralları * :   HENÜZ YAYIMLANMAMIŞ OLUP ÇAĞRI AÇILIŞ TARİHİNE YAKIN YAYIMLANACAK VE SİTEMİZ ÜZERİNDEN DUYURULACAKTIR.

*Desteklenen gider kalemleri, destek oranları, proje ekibi, bursiyerler, başvuru sunma ve değerlendirme süreçleri, çağrı takvimi, ulusal başvuruda dikkat edilmesi gereken önemli hususlar gibi konularda ayrıntılı bilgi içerir.

 

Proje Sunma Aşamaları

Uluslararası proje sunumu 2 aşamada gerçekleştirilir: 

ÖN PROJE (PRE-PROPOSAL)

TAM PROJE (FULL-PROPOSAL)

Uluslararası 1. aşama

 

Ulusal 1. aşama

 

Uluslararası  2. aşama

 

Ulusal  2. aşama

 

Ön proje teklifinin sunulması: aynı çağrı ile ilgilenen proje konsorsiyumu üyeleri biraraya gelerek ön proje başvurusu gerçekleştirir.

Uluslararası hakem kurulu projeleri puanlandırır.

Yüksek puan alan ön proje teklifleri,  tam proje teklifi sunmaya davet edilir.

Uluslararası konsorsiyumda yer alan her bir proje ortağı kendi ülkesinin fonlama kuruluşuna (Türkiye için TÜBİTAK) kurumun prosedürleri doğrultusunda başvuru gerçekleştirir ve uygunluk kontrolünden geçer.

 

2. Aşamaya geçmeye hak kazanan ön teklif sahibi konsorsiyumlardan başarılı olanlar   kapsamlı projelerini (full proposal) sunar.

Uluslararası hakem kurulu projeleri puanlandırır.

Uluslararası Aşamanın 2. aşamasında başarılı olarak seçilen projelerin tüm ortakları, ulusal aşama için doğrudan kendi ülkesinin ilgili fonlama kuruluşuna (Türkiye için TÜBİTAK) başvurur ve fonlarını ilgili kuruluştan alır.

 

 

 

Çağrı Takvimi

Uluslararası birinci aşama (ön proje) başvuruları açılışı

 

2 Eylül 2024
1.Uluslararası Bilgi Günü (çevrimiçi) 10 Eylül 2024
Uluslararası birinci aşama (ön proje)  başvuruları kapanışı 14 Kasım 2024, 13:00 CET
Ulusal aşama birinci başvuruları (Ulusal Uygunluk kontrolleri)* Aralık 2024
Ön teklifleri değerlendirmek için Uzman Panel Toplantısı* Ocak 2025
Uluslararası ikinci aşama  açılışı (başvuru sahiplerinin tam teklif sunmaya davet edilmesi)* Şubat 2025
Uluslararası ikinci aşama proje sunmak için son günü 24 Nisan 2025
Uygunluk kontrolü Mayıs 2025
Tam teklifleri (Full proposal) değerlendirmek için Uzman Paneli Toplantısı Haziran 2025
Fonlama kararlarının açıklanması Temmuz 2025
Projelerin başlaması Eylül 2025 – Ocak 2026
Projelerin lansman toplantısı 2026

*Tam tarihler netleştikçe www.ufukavrupa.org.tr sayfasından duyurulacaktır. 

 

Ülkemizden Desteklenebilir Kuruluşlar

  • Üniversiteler

  • Araştırma merkezleri

  • Özel şirketler (Start-up'lar, KOBİ'ler ve büyük şirketler dahil)

  • Belediyeler

  • Kamu otoriteleri/Devlet kurumları

  • Ar-Ge Tüzel Kişilikleri

 

Ortak Bulma Platformu

Çok uluslu proje konsorsiyumu olarak proje başvurusunda bulunan çağrılarla ilgilenen diğer kuruluşlarla tanışmak ve birebir görüşmeler gerçekleştirmek için hayata geçirilen DUT 2024 Çağrısı Ortak Bulma Platformu (Matchmaking Platform) ana sayfasına,kayıt linkine ve kayıt gerçekleştiren araştırmacıların profillerine ilgili linklerden ulaşabilirsiniz. Kaydolan kişilerin proje fikirleri ya da yetenekleri hakkında detaylı bilgi verdikleri Cooperation Opportunities sekmesini incelemenizi ve kayıt gerçekleştirirken sizlerin de ilgili kısma ayrıntı eklemenizi öneririz.  Birebir görüşmeler gerçekleştirme fırsatı 24 Nisan 2025’e kadar açık olacaktır. 

Ayrıca Expression of Interest (Niyet Beyanı) Dökümanını ilgilendiğiniz çağrılar özelinde doldurup, olası ortaklık imkanları doğduğunda sizlerle iletişime geçebilmeleri adına TÜBİTAK ABÇPM irtibat noktaları ile ile paylaşmak isterseniz linkten indirip İngilizce olarak doldurduktan sonra dut@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.

 

İletişim

  • Çağrı detayları ile ilgili ve teknik sorunlar için çağrı sekreteryasının iletişim adresi : call@dutpartnership.eu

  • Uluslararası süreçler hakkındaki genel sorularınız için bizlere dut@tubitak.gov.tr adresinden, 

  • Ulusal süreçler (TÜBİTAK 1071 Ulusal Fonlama Programı) ile ilgili sorularınız için ceren.uzun@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

UFUK AVRUPA SAĞLIK KÜMESİ-BİYOTEKNOLOJİNİN GELECEĞİ: İNOVASYON İÇİN YATIRIMDA YASAL DÜZENLEMELER

 

Avrupa Biyoteknoloji Haftası 2024 yılı kutlamaları kapsamında, 24 Eylül 2024 tarihinde (14:00-15:30 CEST) çevrim içi bir seminerle, biyoteknolojide yasal düzenlemeler ve inovasyona yatırım süreçlerin kesiştiği konuların tartışılması planlanmaktadır. Toplantıya Yenilikçi Sağlık Girişimi’nin (IHI) üyelerinden Avrupa Biyoendüstri Birliği (EuropaBio-The European Association for Bioindustries) ev sahipliği yapacaktır.

Avrupa’nın rekabetçiliğinin korunması ve devam ettirilmesi için yeniliğe yatırım yapılması süreçlerindeki yasal düzenlemeler kritik önem arz etmektedir. Etkinlik, biyoteknoloji endüstrisinin temsilcilerini, yatırımcıları ve farklı kuruluşlardan temsilcileri bir araya getirerek, biyoteknoloji ve yaşam bilimleri ekosisteminin güçlendirilmesini amaçlamaktadır. 

Avrupa Komisyonu’nun biyoteknoloji konusundaki önemli faaliyetlerine ilişkin bilgi ve dokümanları inceleyebilirsiniz. 

Toplantıya link üzerinden kayıt yaptırarak, katılım sağlayabilirsiniz. 

 

 

Yazıyı Paylaş

Bize Ulaşın

  • Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
  • butto@uludag.edu.tr, info@bursauludagtto.com
  • +90 224 280 85 70

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
E-Posta: butto@uludag.edu.tr | E-Posta:info@bursauludagtto.com | Tel: 0224 280 85 70| Fax: 0224 280 85 71

© 2020 | Tüm hakları Saklıdır. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Tic. ve San. A.Ş.