• HABERLER
  • ETKİNLİKLER
  • ÇAĞRILAR
  • E-BÜLTEN
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
  • HAKKIMIZDA
    • Teknoloji Transferi
    • Tarihçe
    • Yönetim Kurulu
    • Ekibimiz
    • Paydaşlarımız
    • Kurumsal Logolarımız
  • BİRİMLERİMİZ
    • Kurumsal İletişim
    • Üniversite Sanayi İşbirliği
    • FSMH ve Ticarileşme
    • Girişimcilik ve Şirketleşme
  • DESTEKLERİMİZ
    • Akademisyen ve Araştırmacı
    • Sanayicilere
    • Öğrencilere
    • Girişimcilere
  • TEKNOLOJİ PORTFÖYLERİ
    • Akademisyen Portföyü
    • Laboratuvar Kataloğu
    • Patent Portföyü
    • Girişimci Portföyü
    • Eğitim Kataloğu
  • BIGG ULUKOZA
  • ULUTEK PARTNERİM
  • BİZE ULAŞIN

AÇILAN UFUK AVRUPA ÇAĞRILARI

AÇILAN UFUK AVRUPA ÇAĞRILARI
02.10.2025

İKLİM MİSYONU 2025 ÇAĞRISINDA İKİNCİ TARİH GÜNCELLEMESİ!

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan yeni bir güncelleme ile kapanış tarihi 24 Eylül 2025 olan “HORIZON-MISS-2025-01-CLIMA-01" ve "HORIZON-MISS-2025-01-CLIMA-02" kodlu İklim Değişikliğine Uyum Misyonu çağrısının kapanış tarihi 29 Ekim 2025 (17:00 CET) olarak tekrar güncellendi!

Başvuru sistemi ve dokümanından kaynaklanan ve devam eden teknik sorunlar sebebiyle yapılan ikinci tarih değişikliği, başvuru sahiplerine Komisyon tarafından ayrıca iletilmiştir.

 

MAVİDE BİLİM MSCA ARAŞTIRMA GECESİ, ANTALYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Akdeniz Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen, Ufuk Avrupa - MSCA ve Vatandaşlar (Marie Skłodowska-Curie Actions & Citizens) programı kapsamında desteklenen “Mavide Bilim” projesi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları bilim, doğa ve kültürle buluşturdu.

Kemer Marina’da demirleyen UPL Bilimsel Araştırma Gemisi ve İdyros Antik Kenti, 24–28 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğe ev sahipliği yaptı. Proje kapsamında Siirt, Diyarbakır, Şırnak illerinden gelen öğrenciler ile Antalya'da yer alan farklı okullardan öğrencileri, doğayla iç içe çok sayıda deneyim yaşadı.

Etkinlikler boyunca İspanya, Hollanda, Polonya, Litvanya, Lübnan ve Belçika gibi ülkelerden gelen akademisyen ve arkeologlar, çocuklara doğrudan rehberlik etti. Ayrıca Antalya Müzesi uzmanları da hem antik kent alanında hem de deniz araştırmalarında aktif olarak yer aldı.

Proje, Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan MSCA & Citizens programı çerçevesinde, bilim ve toplum arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlıyor. Etkinliğe, Avrupa Komisyonu’ndan Research Executive Agency (REA) temsilcisi ile TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Müdürlüğü (ABÇPM) uzmanı da katılım sağlayarak, proje kapsamında bir sunum ve saha ziyareti gerçekleştirdi. Bu temaslarla birlikte, Türkiye'nin bilim diplomasisi alanındaki görünürlüğü de artırıldı.

Birçoğu ilk kez deniz gören öğrenciler, UPL Araştırma Gemisinde gerçek bir bilim insanı gibi çalıştı. Aletli dalışlar, basınç odası simülasyonları, denizaltı sonarları, sualtı robotları gibi teknolojilerle tanışan çocuklar, aynı zamanda deniz kabuklarından takı tasarımı, arkeolojik kazı teknikleri ve eser restorasyonu gibi kültürel miras odaklı atölyelere de katıldılar. Tüm etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras” projesi kapsamında şekillendirildi.

Program, Kemer Ayışığı Koyu’nda düzenlenen klasik müzik konseriyle son buldu. Bilimsel etkinliklerin yanında çocuklara yönelik doğa yürüyüşleri, yaratıcı drama atölyeleri ve sanatsal üretimler de gerçekleştirildi.

Proje sayfasına ulaşmak için tıklayınız. 

Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) & Citizens çağrısı, her yıl Avrupa çapında aynı gün düzenlenen European Researchers' Night etkinliği ile gençleri bilimle buluşturmayı ve toplumda araştırmacılara yönelik farkındalığı artırmayı amaçlar. Ayrıca yıl boyunca sürdürülen Researchers at School etkinlikleriyle bu etki pekiştirilir. Koordinasyon ve destek odaklı bu çağrı, bilimi toplumun gündelik hayatına taşıyan yaratıcı ve etkileşimli faaliyetlerle araştırmacıların “içimizden biri” olarak tanıtılmasını hedefler.

 

NEW EUROPEAN BAUHAUS 2025 ÇALIŞMA PROGRAMI’NDA YER ALAN ÇAĞRI BAŞLIKLARINA YÖNELİK NİYET BEYANI FORMLARI İÇİN SON TARİH: 3 EKİM 2025

14 Mayıs 2025 tarihinde yayınlanan New European Bauhaus 2025 Çalışma Programı’ndaki çağrı başlıklarıyla ilgilenen paydaşların Niyet Beyanı Formları (Expression Of Interest) 3 Ekim 2025 tarihine kadar kabul edilecektir. Kuruluşların faaliyet alanları, tecrübeleri, ilgilendikleri çağrı başlıkları ve bu kapsamda sağlayabilecekleri katkılara ilişkin bilgilere yer verilmesi beklenen formların ilgili paydaşlarımız için konsorsiyum bulma veya paydaşlarımızı mevcut konsorsiyumlara dahil etme süreçlerinde kullanılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Niyet Beyanı Formları’nı paylaşmak isteyen paydaşlarımızın bağlantı üzerinden taslağını indirdikleri formları doldurarak Word formatında ncpneb@tubitak.gov.tr adresine iletmeleri beklenmektedir.

İngilizce dilinde hazırlanması beklenen formlarda;

•           Kısa firma/kurum tanıtımına yer verilmesi

•           İlgili çağrı metninde yer alan “Expected Outcome” ve “Scope” başlıklarının dikkate alınması gerekmektedir.

Ortak ve konsorsiyum arama çalışması dahlinde değerlendirilecek 6 Mayıs 2025 açılış ve 12 Kasım 2025 kapanış tarihli çağrı başlıkları ve ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.

Çağrı Açılış Tarihi: 6 Mayıs 2025 - Çağrı Kapanış Tarihi: 12 Kasım 2025

Çağrı Başlığı 

Eylem Tipi

Toplam Bütçe

Desteklenecek Proje Başına Öngörülen Bütçe Desteklenecek Proje Sayısı 
Destination - Connecting the green transformation, social inclusion and local democracy

HORIZON-NEB-2025-01-PARTICIPATION-01

The impact of common space on neighbourhood communities

RIA 10.50 M € 3.5 M€ 3

HORIZON-NEB-2025-01-PARTICIPATION-02

Fostering and maintaining the social fabric for the green transition in neighbourhoods

RIA 9 M € 3 M€ 3

HORIZON-NEB-2025-01-PARTICIPATION-03

Beautiful, sustainable and inclusive street furniture for the transformation of neighbourhoods

IA 10.40 M € 5.20 M€ 2

HORIZON-NEB-2025-01-PARTICIPATION-04

Network of neighbourhoods for innovative policies on gentrification

CSA 2.50 M€ 2.50 M€ 1
Destination - Circular and regenerative approaches for the built environment

HORIZON-NEB-2025-01-REGEN-01

Applying regenerative design to the built environment in neighbourhoods

IA 16 M€ 8 M€ 2

HORIZON-NEB-2025-01-REGEN-02

Bio-fabricated materials for sustainable and beautiful construction

RIA 10 M€ 5 M€ 2

HORIZON-NEB-2025-01-REGEN-03

Sufficiency measures in the built environment

RIA 8 M€ 4 M€ 2

HORIZON-NEB-2025-01-REGEN-04

Innovative approaches for sustainable, inclusive and beautiful social and affordable housing

IA 16 M€ 8 M€ 2
Destination - Innovative funding and new business models for the transformation of neighbourhoods

HORIZON-NEB-2025-01-BUSINESS-01

Renovating the built environment through design for adaptability and disassembly

IA 12 M€ 6 M€ 2

HORIZON-NEB-2025-01-BUSINESS-02

Bottom-up social entrepreneurship for the co-creation of neighbourhoods in line with the New European Bauhaus

IA 12 M€ 4 M€ 3

HORIZON-NEB-2025-01-BUSINESS-03

Reverse local construction supply chains for the beautiful re-assembly of reclaimed construction products

RIA 12 M€ 4 M€ 3
Toplam: 118.40 M€    

 

 

Yazıyı Paylaş

Bize Ulaşın

  • Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
  • butto@uludag.edu.tr, info@bursauludagtto.com
  • +90 224 280 85 70

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
E-Posta: butto@uludag.edu.tr | E-Posta:info@bursauludagtto.com | Tel: 0224 280 85 70| Fax: 0224 280 85 71

© 2020 | Tüm hakları Saklıdır. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Tic. ve San. A.Ş.