• HABERLER
  • ETKİNLİKLER
  • ÇAĞRILAR
  • E-BÜLTEN
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
  • HAKKIMIZDA
    • Teknoloji Transferi
    • Tarihçe
    • Yönetim Kurulu
    • Ekibimiz
    • Paydaşlarımız
    • Kurumsal Logolarımız
  • BİRİMLERİMİZ
    • Kurumsal İletişim
    • Üniversite Sanayi İşbirliği
    • FSMH ve Ticarileşme
    • Girişimcilik ve Şirketleşme
  • DESTEKLERİMİZ
    • Akademisyen ve Araştırmacı
    • Sanayicilere
    • Öğrencilere
    • Girişimcilere
  • TEKNOLOJİ PORTFÖYLERİ
    • Akademisyen Portföyü
    • Laboratuvar Kataloğu
    • Patent Portföyü
    • Girişimci Portföyü
    • Eğitim Kataloğu
  • BIGG ULUKOZA
  • ULUTEK PARTNERİM
  • BİZE ULAŞIN

HORIZON EUROPE AÇILAN ÇAĞRILAR

HORIZON EUROPE AÇILAN ÇAĞRILAR
06.07.2021
MSCA VE VATANDAŞLAR ÇAĞRISI AÇILDI! SON BAŞVURU TARİHİ 7 EKİM 2021!

Ufuk 2020 MSCA Araştırmacı Gecesi Etkinliği Programı’nın devamı olan Ufuk Avrupa MSCA ve Vatandaşlar Programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Asosiye ülkelerin tamamında her yıl Eylül ayının son cuma günü araştırmacılarla toplumdaki diğer bireyleri bir araya getirebilecek ve gençleri bilime teşvik edecek etkinliklerin düzenlenmesi hedeflenmektedir. Gençlerin araştırmacılık mesleğine özendirilmesi, toplumda araştırmacılara karşı var olan önyargının kırılması ve araştırmacıların “içimizden biri” olarak tanıtılması hedefiyle oluşturulacak etkinliklerin amacı, kapsamı ve beklenen etkisi başvuru yapacak kurumların hazırladıkları proje önerisi içinde belirtilmektedir. MSCA ve Vatandaşlar projeleri kurumsal başvuru gerektirmekte olup, tek ortaklı ya da birden fazla kuruluşu bir araya getiren bir konsorsiyum ile başvuru mümkündür.

Son Başvuru Tarihi: 7 Ekim 2021

Çağrı dokumanı için tıklayın.

Çağrı başvurusu için tıklayın.

Çağrı ile ilgili düzenlenen bilgi günü kaydı için tıklayınız.

  UFUK AVRUPA PROGRAMI İKLİM, ENERJİ VE MOBİLİTE KÜMESİ 2021 YILI ÇAĞRILARI AÇILDI!

Ufuk Avrupa Programı “Küresel Sorunlar ve Endüstriyel Rekabet”  bileşeni kapsamında, başta Paris Anlaşması olmak üzere AB politikaları ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda toplumsal zorluklarla ilgili araştırmaların desteklenmesi, kilit teknolojilerin ve endüstriyel kapasitelerin güçlendirilmesi/iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Ufuk2020 Programı döneminde Toplumsal Sorunlara Çözümler bileşenine denk düşen ve öncesinde tematik alanlar olarak adlandırılan alt bileşenler, Ufuk Avrupa Programı ile birlikte 6 ayrı küme halinde gruplandırılmıştır. Söz konusu kümelerden 5.si olan İklim, Enerji ve Mobilite ile Ufuk2020 Programı Çevre alanı altındaki iklim çağrısı, Ulaşım ve Enerji alanları kapsanmaktadır.

Küme 5’in temelinde AB’nin 2050 yılına kadar dünyanın ilk iklim nötr anakarası olması hedefine ulaşma fikri yatmaktadır. Küme 5 kapsamında, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Dijital Avrupa önceliklerine; iklim (AB İklim Yasası, 2030 İklim Hedef Planı, AB İklim Uyum Stratejisi), enerji (Hidrojen Stratejisi, Avrupa için yenileme dalgası, Enerji Sistemi Entegrasyonu için AB Stratejisi, Açık deniz yenilenebilir enerji), mobilite (Sürdürülebilir ve Akıllı Mobilite Stratejisi) ile ilgili AB stratejilerinin hedeflerine katkı sunacak projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki projelere ilişkin başvurular, farklı ülkelerin oluşturduğu konsorsiyumlar tarafından her sene açılan konu güdümlü çağrıları takiben, doğrudan Avrupa Komisyonu’na yapılmaktadır. Konsorsiyumların 1’i Proje Koordinatörü olmak üzere en az 3 farklı ülkeden oluşması beklenmektedir.

Bu kapsamda, 15 Haziran 2021 tarihinde yayınlanmış olan Çalışma Programı’nda yer alan takvim doğrultusunda İklim, Enerji ve Mobilite Kümesi 2021 yılı birinci dönem çağrıları, 24 Haziran 2021 tarihi itibariyle AB Programlarına ilişkin duyuruların yer aldığı Avrupa Komisyonunun Funding and Tenders portalında yayınlanmaya başlanmıştır.

Söz konusu portal aracılığıyla, kurum ve kuruluşların sağlayabileceği belli başlı faydalar aşağıda yer almaktadır:

  • Proje Ortağı bulma: Portalda yer alan Partner Search sayfasından, ilgilenilen çağrı özelinde ya da daha farklı parametreler ile aramalar yapılarak kurulacak proje ortağı aramasında bulunulabilmektedir. Ortak arama seçeneğine aynı zamanda, çağrı duyurularının yapıldığı sayfa üzerinden de ulaşılabilmektedir. İlgilenilen çağrı duyurusu tıklandığında açılan pencerenin sol tarafında yer alan Partner Search seçeneğine gidildiğinde söz konusu çağrı özelinde ortak arayan/projelere ortak olmak isteyen kurum ve kuruluşlara dair bilgilere erişim sağlanabilmektedir.
  • Yeni proje fırsatları arama,
  • Konsorsiyumlara koordinatör ya da ortak olarak başvuru yapma: Başvurunun yapılabilmesi için her ortağın Funding and Tenders Portala üye olması ve PIC numarası alması beklenmektedir. İlgili başvuru ve referans dokümanları Komisyonun sitesinde yer almaktadır. Kurulacak olan konsorsiyumlarda, Başvuru Dokümanının koordinatör adayı kuruluş tarafından doldurulması talep edilmek ile birlikte proje ortağı adaylardan bu aşamada yapılması istenen bir gereklilik bulunmamaktadır.

Sorularınız için bizlere ncpcem@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

  GEOTHERMICA VE EN SGPLUSREGSYS (JPP SES) 2021 YILI ÇAĞRISI AÇILDI

Ufuk2020 Programı kapsamında desteklenen Era-Net Cofund projeleri olan GEOTHERMICA (ERA NET Cofund Geothermal) ve EN SGplusRegSys (A European joint programming initiative to develop integrated, regional, smart energy systems enabling regions and local communities to realize their high sustainable energy ambitions) projelerinin 2021 yılı ortak çağrısı açılmıştır.

GEOTHERMICA ve EN SGplusRegSys (JPP SES) 2021 ortak çağrısında araştırma, geliştirme, demonstrasyon ve yenilik yoluyla iklim-nötr ısıtma ve soğutma çözümlerine geçişin hızlandırılması amaçlanmakta ve bu geçişe etkisi olacak projelerin desteklenmesi hedeflenmektedir.

GEOTHERMICA ve EN SGplusRegSys (JPP SES) 2021 çağrısı kapsamında projelerin aşağıdaki konuları hedeflemesi beklenmektedir:

  • Yeraltı iklim-nötr sıcak ve soğuk kaynaklar: Sığ ve derin yer altı kaynaklarından elde edilen jeotermal enerji
  • Yerüstü sıcak ve soğuk kaynaklar: Termal güneş kaynakları, yerel ve bölgesel atık kaynaklar, ısıl enerji amaçlı yoğunlaştırılmış güneş teknolojileri, ortam ısısı, yüzey suları vb.
  • Isıl depolama: Yüksek ölçekte mevsimsel yeraltı ısıl depolaması, küçük ölçekli saat-gün ısıl depolama, arz talep dengesi gözeten akıllı sistemler vb.
  • Isıtma ve/veya soğutma şebekeleri, dönüşüm ve entegrasyon: Yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonu, ısı pompaları, akıllı entegrasyon vb.
  • Son kullanıcı sistemleri: Ev ve bina gibi son kullanıcı sistemlerindeki dağıtım sistemleri

Bu çağrı sonucunda ortaya çıkan projelerin önemli bir bölümünün bölgesel ısıtma ve/veya soğutma sistemlerine odaklanması beklenmekle birlikte, bu durum çağrı metninde belirtilen konu/kapsamlara uygun olmak kaydıyla farklı kapsamlara sahip projeleri ve endüstriyel ısıtma ve soğutma yeniliği konusundaki projeleri engellememektedir.

Her bir proje konsorsiyumunun, çağrıya katılan en az iki farklı ülkeden en az üç uygun kuruluş ile oluşturulması gerekmektedir. Her bir proje konsorsiyumunun, ilgili fonlama kuruluşlarının ulusal kurallarını karşılaması beklenmektedir.

Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.

Çağrı ile ilgili detaylı bilgi edinmek, çağrı metni ve uluslararası başvuru sistemine ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız:

http://www.geothermica.eu/joint-call-2021/

https://www.eranet-smartenergysystems.eu/Calls/Regsys_Calls/Joint_Call_2021

TÜBİTAK’ın ilgili çağrı ulusal başvuru koşulları için aşağıdaki linke tıklayınız:

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/3125/ek2-geothermica-en_sgplusregsys-jpp_ses-2021-ortak-cagrisi-surec_-dokumani.pdf

Çağrı Takvimi:

İki aşamalı olarak gerçekleşecek çağrı için ilk aşama başvuru tarihleri aşağıda yer almaktadır.  Detaylı çağrı takvimi için çağrı metni ve ulusal başvuru koşulları incelenmelidir.

1. aşama uluslararası başvuru için son tarih: 04.10.2021 (15:00 UTC, Reykjavik İzlanda)

TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. aşama ulusal başvurunun onaylanması için son tarih: 11.10.2021

TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. Aşama ulusal başvurunun elektronik olarak imzalanması için son tarih: 11.10.2021

Çağrı İrtibat Kişileri:

Uluslararası Başvuru Koşulları hakkında bilgi için:

Dr. Muzaffer Kaan KARAÖZ

E-mail: kaan.karaoz@tubitak.gov.tr

Tel.: 0312 298 9466

Önder ZOR

E-mail: onder.zor@tubitak.gov.tr

Tel: 0312 298 9456

Ulusal Başvuru Koşulları ve 1071 Programı hakkında bilgi için:

Dr. Kamil Öncü ŞEN

ARDEB Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)

E-posta: oncu.sen@tubitak.gov.tr

Tel: 0312 298 18 09

  TRANSVAC PROJESİ, "AŞI GELİŞTİRME HİZMETLERİ ÇAĞRISI" AÇILDI

TRANSVAC, başlangıçta 7. Çerçeve Programı (FP7) ve şu anda Ufuk 2020 kapsamında Avrupa Komisyonu (EC) tarafından finanse edilen ortak bir Araştırma Altyapı Alanı projesidir. Proje, aşı geliştirme alanında çalışan önde gelen Avrupa gruplarının ortak bir girişimi olup, Avrupa Aşı Girişimi (EVI) tarafından koordine edilmektedir. TRANSVAC, Avrupa aşı araştırma ve eğitimini geliştirerek aşı geliştirmeyi hızlandırmak ve erken aşı geliştirme için kalıcı bir araştırma altyapısı uygulayarak AB aşı projelerinin sürdürülebilirliğini artırmak için tasarlanmıştır.

TRANSVAC'ın amacı, TRANSVAC Altyapısında yer alan hizmetlere ve uzmanlığa erişim sağlayarak aşı ile ilgili projeleri daha fazla desteklemek ve hızlandırmaktır. Bu teknolojilere ulaşım ve deneyim kazanma fırsatı sunulmaktadır. TRANSVAC Projesi kapsamında, 15 Haziran 2021 itibariyle "Aşı Geliştirme Hizmetleri Çağrısı" açılmıştır. Çağrı kapsamında, mevcut olarak klinik öncesi aşamasında olan aşıyla ilgili projeleri desteklemeyi amaçlamaktadır. Çağrının 10 Ağustos 2021 tarihi itibariyle kapanacaktır. TRANSVAC Çağrısı ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.transvac.org/services-application sayfasından ulaşabilirsiniz.

  UFUK AVRUPA (HORİZON EUROPE) ARAŞTIRMA ALTYAPILARI ÇAĞRILARI AÇILDI

Araştırma Altyapıları (Research Infrastructures) Alanı, AB Ufuk Avrupa Programı içerisinde Bilimde Mükemmeliyet bileşeni altında yer almaktadır. Alan kapsamında, Avrupa genelinde araştırma, inovasyon yeteneklerinin geliştirilmesi, araştırma altyapılarının inovasyon yetkinliğinin ve insan kaynağı niteliğinin artırılması, bilginin çoğaltılarak yayılması, uygulanması ve araştırma potansiyelinin en verimli şekilde değerlendirilmesi hedeflemektedir.

Ufuk Avrupa Programı kapsamında, bilimsel önceliklerin yanı sıra küresel sorunlara çözümler sağlamak amacıyla çağrılara çıkılması hedeflenmekte olup, Araştırma Altyapıları Alanı 2021 yılı çağrıları 22 Haziran 2021 tarihi itibariyle fonlama ve ihale portalı üzerinden yayınlanmıştır.

Açılan çağrılarda yer alan konu başlıklarına ulaşmak için tıklayınız.

Açılan konu başlıkları genelinde aşağıdaki konularda araştırmacılara destek sağlanması planlanmaktadır.

  • Alanında dünya lideri Araştırma Altyapıları geliştirmek ve bu altyapıları câzibe merkezleri haline getirmek
  • Bütünleştirici faaliyetlerle, AB üyesi ülkelerde ve AB İlintili (Asosiye) ülkelerdeki yüksek kapasiteli araştırma altyapılarına daha geniş ve etkili uluslararası erişim ve hizmet verilmesini sağlamak
  • Kitlesel İşbirliği ve Avrupa Açık Bilim Bulutu (EOSC) ile uyum ve mevcut altyapıların kapasite artırımı
  • Dijital ikizler
  • Altyapı enstrümantasyonun geliştirilmesi
Yazıyı Paylaş

Bize Ulaşın

  • Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
  • butto@uludag.edu.tr, info@bursauludagtto.com
  • +90 224 280 85 70

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
E-Posta: butto@uludag.edu.tr | E-Posta:info@bursauludagtto.com | Tel: 0224 280 85 70| Fax: 0224 280 85 71

© 2020 | Tüm hakları Saklıdır. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Tic. ve San. A.Ş.